Vėlyvi pusryčiai arba sumuštinis su kiaušiniu, avokadu ir marinuota lašiša

Judri savaitė pasitaikė, todėl šiandien įgriuvau į virtuvę ligi pat vakaro🙂

Mano šeštadienio repertuaras buvo toks : turgus, parduotuvė, vėlyvi pusryčiai, kavos puodelis, varškė, sultys, kokosiukai, avižiniai sausainiai, varškės užtepas, vėlyvi pietūs , dar vienas puodelis kavos, burbuliuojantis sultinys ir tuščias lapas kompiuterio ekrane🙂

Apie viską iš eilės (gal apie kažką ir be eilės).

„ji mane nugalėjo…“ – dainos žodžiais vakar pagalvojau apie Atlanto lašišą viename prekybos centre ( nes Baltijos lašišų jau seniai mūsuose nepagauna )– ir štai ji mano virtuvėje – sūdoma ir marinuojama, o šiandien jau ir lėkštėje🙂

Štai ką ruošiau vėlyviems pusryčiams :

Vėlyvi ir labai sotūs pusryčiai – sumuštinis su kiaušiniu, avokadu ir marinuota lašiša

1 kiaušinis
riekė juodos duonos
½ avokado
keletas gabalėlių marinuotos lašišos
ghi sviesto
2 v.š acto
keletas riekelių pomidoro
druskos, pipirų, krapų pabarstymui

Riekę duonos aptepiau trupučiu sviesto. Nulupau avokadą ,atsipjoviau tris riekeles, o kas liko supjausčiau pailgais gabalėliais.
Puodelyje užvirinau 300 ml vandens, įbėriau druskos ir įpyliau acto. Atsargiai įmušiau kiaušinį ir viriau 2 minutes.
Avokadą ir pomidorų griežinėlius sudėjau ant duonos. Į avokados įdubimus įdėjau virtą kiaušinį ir po keletą gabalėlių marinuotos lašišos (receptas kaip marinuoto žiobrio ). Apibarsčiau pipirais ir krapais (kam trūksta –  druska).

Suritinus tokius pusryčius – iki pat vakaro esi sotus ir laimingas🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s