Sveikuoliški pakramstukai

Ar jums patinka eiti į kirpyklą ?
Man tai visada šventė – šiandien net apyrankę užsidėjau – ir jei ji visai buvo ne į temą, jaučiausi pasipuošusi. Pažįstu daugybę žmonių, kurie metų metus nekeičia nei plaukų spalvos nei šukuosenos. Aš esu buvusi visokia – ir kirpta „ežiuku“, ir su garbanomis, ir „ryža“, ir blondinė. Nežiūrint pastovių nuostatų jaustis taikoje su savim, labai smagu pasikeitimus matyti ant galvos. Ir net tada, kai tau sako – na ne… tau taip netinka, anaip buvo geriau – šypsausi ir galvoju –o juk mane pastebėjo…🙂
Ar dirbant, ar praleidžiant ne vieną valandą kirpykloje, ar kur važiuojant, o studentams – tarp paskaitų – labai pravartu rankinėje (mašinoje ar sportiniame krepšyje J) turėti sveikų kalorijų, juk kai peralksti, po to būna labai sunku pasisotinti (o tai atsiliepia ne tik svoriui, bet ir sveikatai).
Todėl šiandien – apie mobilias atsargas – apie Sveikuoliškus  pakramstukus (gal kokį rimtesnį pavadinimą kas sugalvosit?)

Sveikuoliški pakramstukai :

Turiu prisipažinti, kad recepto tai ir nėra. Galiu tik papasakoti kaip aš darau. Nusipirkau:

Saulėgrąžų (lukštentų) 2 pakelius po 200 g
Moliūgų sėklų (lukštentų) 2 pakelius po 100 g
Migdolų 2 pakelius po 100 g
Anakardžių riešutų 2 pakelius po 100 g
Džiovintų spanguolių arba vyšnių (ką randu nusipirkti) 1-2 pakelius po 100 g
80 ml klevų sirupo

Migdolus suberiu į dubenėlį ir užpilu verdančiu vandeniu. Palaikau, kol migdolai išbrinksta ir atšąla vanduo. Tada nulupu migdolams odeles.
Į dubenį suberiu visų pakelių turinius ( proporcijos ir kiekiai gali būti nebūtinai tokie ) ir migdolus be odelių.
Užvarvinu, paskirstant, klevų sirupą ir gerai išmaišau (įdomu būtų pabandyti su kitokiu sirupu).
Kepimo skardą iškloju kepimo popieriumi ir ant jo paskleidžiu mišinį.
Kišu į orkaitę, įkaitintą iki 150 laipsnių (jeigu orkaitė neturi funkcijos „oro cirkuliacija“, užteks 120-130 laipsnių).
Jau dabar tai nenubėkite niekur, nes reikia stebėti kas vyksta – kelis kartus išėmus skardą, pajudinti ir pavartyti mišinį, kad tolygiai apsitrauktų sirupu. Nesudeginkite!!! Todėl įdėmiai stebėkite – kai jau pradeda ruduoti, o sėklos ir riešutai išsipučia – ištraukite iš orkaitės ir ,subėrusios į dubenį, maišykite, kad nesuliptų. Tai pats juokingiausias momentas – visos sėklytės , riešutai ir džiovintos uogos išsipūtę , apsitraukę sirupo plėvele, todėl slidūs ir vis bando pasprukti🙂

Dabar valios testas.
Jei pradėsite ragauti dar šiltus – labanakt. Jei sulauksite, kol atvės ir pradėsite ragauti …taip pat🙂. Patarimas – atvėsusį mišinį susidėkite į kuo mažesnes dėžutes ir išslapstykite po rankines, kuprines, stalčius.
Sako – ir jėgos yra, ir valios, bet kodėl ta valia tokia bejėgė…
Dar tinka pabarstyti ant kepinių, prie sūrio ir vyno:).

 

 

4 mintys apie “Sveikuoliški pakramstukai

  1. Atgalinė nuoroda: Akcija – Datulių tortas « ma'da'mos

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s