Savaitgalio pusryčiams – avižinių dribsnių ir moliūgo apkepas

Savaitgalio pusryčiai. Rytas, kai nereikia skubėti, kai gali mėgautis dar apsiblaususiais pokalbiais, o gal – šeimyninė mankšta prie jūros. Ir visai nesvarbu, kad keičiasi vasaros laikas – tai diena, kai gyveni pagal kūno ritmą o ne pagal ciferblato rodykles.
Stiklinė šviežiai spaustų sulčių – gaivu ir sotu.
Dabar galima išbandyti ką nors naujo. Tie, kuriems patinka avižiniai dribsniai – prisijunkite – pabandysime kartu – bus virtualūs savaitgalio pusryčiai🙂. Avižinių dribsnių ir moliūgų apkepas : mums reikės

  • 2 stiklinių avižinių dribsnių
  • 3-4 v.š cukraus (man užtektų 3, bet jei mėgstate saldžiau – 4 )
  • 0,5 stiklinės razinų
  • 1 a.š. cinamono
  • 250 g moliūgų tyrės (aš dėjau 250 ml – puodelį )
  • 3 stiklinių pieno ( 600 ml )
  • 2 kiaušinių
  • vanilino, druskos

Pirmiausiai reikia pasidaryti moliūgų tyrę. Kad gautumėm 250 ml tyrės, reikia  1 litro talpos smulkiai supjaustyto moliūgo kiekį pavirti kelias minutes, užpylus 200 ml vandens. Apie moliūgų tyrę jau rašiau „Moliūgų pyragas Padėkos dienai“. Kai verdamas moliūgas suminkštėja, nupilam skystį ir blenderio pagalba pasidarom tyrę. Atvėsinam.
Kadangi aš tyrę pasiruošiau iš vakaro ( kepiau Moliūgų pyragą ) , tai įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 200 laipsnių ir pradedu ruošti apkepą.

Į dubenį suberiu dribsnius, cukrų, cinamoną ir razinas. Išmaišau.

Kitame dubenyje mikseriu išplaku kiaušinius, moliūgų tyrę , pieną su trupučiu vanilės ir žiupsneliu druskos.

Sujungus turinius iš abiejų dubenų , gaunu tokį keistą kūrinį – gerokai skystą masę. Jau orkaitė įkaitusi. Keramikinę formą patepu aliejumi , supilu paruoštą tešlą ir kišu į orkaitę. Kepu apie 45-50 minučių (temperatūra – 200 laipsnių).

Jau galite kviesti namiškius prie stalo –jų net ir raginti nereikia – vanilės ir cinamono kvapai seniai visus subūrė virtuvėje. Vienas ruošia arbatą, kitas – dengia stalą. Ragaujam…
Kaip jums patiko šis apkepas? Toks teisingai sveikas, šiltas ir sotus – mes „pagyvinome“ jį spanguolių sultimis su cukrumi ir granatų sėklytėmis.

Taika ir ramybė  :)

4 mintys apie “Savaitgalio pusryčiams – avižinių dribsnių ir moliūgo apkepas

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s