Karšti sumuštiniai su obuoliais

Nenustoju stebėtis, kiek Lietuvoje daug talentingų žmonių. Ir nebūtinai tuo reikia įsitikinti žiūrint talentų šou – apsidairykite, kiek aplink jus dainuojančių, šokančių, siuvančių, mezgančių, tapančių …(ir ,žinoma, kuriančių virtuvėse ).
Palangoje, viešbutyje „Prie Parko“ buvo atidaryta pirmoji Vilmos Schmidt tapybos paroda. Eilinį antradienį buvo sukviesti žmonės pabendrauti ir pasidžiaugti. Žavi ir šilta ponios Vilmos tapyba lyg patvirtina, kad savo svajonių link galime(ir turime) judėti kiekvienas.
Artėja Helovinas (Halloween) šventė. Ar jūs ją švenčiate? Pasidalinkite – kaip?

Jei pritrūkote idėjų kaip ruoštis šventei arba ką dar būtų galima sukurti virtuvėje iš moliūgo, siūlau jums nuorodą : http://villafanestudios.com/gallery/the-pumpkins-2

Esu nustebusi, kad jums dar neaprašiau mūsų šeimoje bene populiariausio patiekalo, kurį skanu valgyti ir vasarą ir žiemą, ir vaikams ir suaugusiems. Šį patiekalą prisimename , kai vasarą pradeda kristi pirmieji obuoliai – ne itin prinokę, kai kur su „gyventojais“ ar įgedę – kur dėti tokį turtą? Taip ir pradedame keptų sumuštinių su obuoliais sezoną.

Kepti sumuštiniai su obuoliais : juos paruošti reikės


1 batono
4-5 didelių obuolių
100 g sviesto
cukraus
cinamono
Nusiperkam ne patį pigiausią batoną (tiesiog skaniau sukepa geresnės sudėties), išdėliojam ant kepimo skardos. Kiekvieną riekutę sutepam sviestu. Obuolius nulupam, išimam sėklas ir sutarkuojam „burokine“ tarka (aš nuotraukai pamandravojau – supjausčiau skiltelėmis su pjaustyklėle). Dedam obuolius ant aptepto batono. Užbarstom cukrumi (negailėkit) ir cinamonu.
Kepam  170 laipsnių orkaitėje – 15-20 minučių.
Jei norite, kad būtų sočiau, tarkim vakarienei – prieš dedant ant riekelių obuolius, galima ant batono užtepti varškės masės (arba varškinių sūrelių) – per vaikų balius šis patiekalas labai vertinamas🙂
Traškūs ir kvapnūs sumuštiniai – greitai, pigiai ir skaniai.

3 mintys apie “Karšti sumuštiniai su obuoliais

  1. Eilinį kartą įsitikinau-genialu tai,kas paprasta.Ačiū ,brangioji, už jūsų šeimyninius sumuštinukus.Tikrai prigis ir mano šeimoje.Jau išsikepėm-niam,niam. Super! Ypač patiko su varške…

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s