Paprikos ir fetos užtepas

Šį ryt saulė danguje stumdosi su visa pilkos spalvos palete iki pat sodriai violetinės. Gal ir rūstokai atrodo, bet labai gražu !

Vakar draugė atnešė lauktuvių iš Olandijos – „Graikiška užtepelė“. Pabandžiau kažką panašaus susukti ir aš.

Paprikos ir fetos užtepas . Dvi raudonąsias paprikas įdėjau i puodą ir užpyliau verdančiu vandeniu kad apsemtų. Galima jas po kelių minučių sudėti į vakuuminį maišelį ir jame palaikyti – tada odelė irgi gerai nusilupa. Šį kartą palaikiau puode, išpjoviau kotelį, sėkleles ir nulupau odelę (visai neįdomus darbas). Paprikas supjausčiau 2-3 cm juostelėmis. Į keptuvę įpyliau aliejaus, įbėriau „panč masalos“ (nes labai ją mėgstu), sudėjau paprikas ir apkepinau, o po to uždengiau dangčiu ir dar trumpam palikau pasitroškinti savose sultyse. Įbėriau truputėlį druskos ir cukraus. Atvėsinau ir sumaliau smulkintuvu (kaip vadinasi blenderis lietuviškai?). Pasikepinau graikinių riešutų saują, šakute susmulkinau 250g fetos sūrio (jei labai sūrus, geriau imti vieną dalį fetos sūrio, o kitą – ricotos sūrio arba varškės. Dar krapų pasmulkinau. Jei norisi vienalytės masės, tai viską (išskyrus riešutus) galima sumalti, bet man labiau  patiko sūrį sutrynus šakute, nes kai tepi ant talerio, duoniuko ar apkepto batoniuko – šviečia sūrio balti gabaliukai. Jei norite pasiruošti iš anksto kaip užkandėlę svečiams, netepkite ant talerių ar krekerių – jie neskaniai sudrėksta. Tada geriau iš batono su stiklinėle išsispausti apskritimėlius ir juos apkepti orkaitėje.

Taigi – 2 paprikos, 250 g fetos (jei sūri – pakeisti dalį varške), sauja graikinių riešutų, krapų šakelė, truputis mėgstamų prieskonių ir įvairių duonos gaminių.

Skonis nedaug skiriasi nuo olandiškojo originalo – ten sudėtyje dar yra bazilikas, bet skaičiau, kad graikų virtuvė baziliko nenaudoja, tai siūlyčiau geriau raudonėlį.

Skanaus !

2 mintys apie “Paprikos ir fetos užtepas

  1. Jei leisit, pasidalinsiu ir aš užkandėlės receptu iš paprikos.Tiesiog ,kad paprika lengviau nusiluptų, ji kišama į įkaitintą orkaitę 230-250 laipsnių,maždaug 13-15 min,kol paprikos odelė pradės tamsėt arba atsiskirinėt.Tada įdėt keliom minutėm i polietileninį maišelį,po šių procedurų odelė nusiima kaip kojinė…Paruoštą papriką supjaustom norimo dydžio juostelėm (prieš tai neužmirškite išimti sėklyčių) ir užpilam marinadu:1.5 š druskos, 0,5 š maltų pipirų,3 skiltelės česnako,pusė šaukštelio mėgstamų prieskoninių žolelių, 4 Š obuolių arba vyno acto,8 Š alyvuogių aliejaus.Marinadu užpilam paprikas ir palikti bent 12 valandų,kad paprikos sugertų aromatus…Skanaus. Norėjau patikslinti š-mažas šaukštelis;Š -didelis šaukštas ; ir dar tai yra užkandėlė,skirta greitai suvartoti(laikant šaldytuve-iki poros savaičių),o ne konservavimas žiemai.

  2. Ačiū už receptėlį. Keista, kad šitaip paruoštų paprikų negalima laikyti ilgiau – ar tiesiog susivalgo, nes labai skanu ?🙂 Nesu didelė paprikų mėgėja, bet kai marinate yra aliejaus, jos tampa neįtikėtinai švelnios ir gardžios. Būtinai pabandysiu!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s